DvhN Herfstfair presenteert uniek en seizoensgebonden Oogstplein

Dit jaar hebben we op de fair iets unieks voor je! Tijdens de eenmalige verplaatsing van de traditionele Lentefair in Frederiksoord naar het najaar, breekt ook hét seizoen voor het oogsten van appels aan. Dit moment grijpen we aan om je kennis te laten maken met de omgeving én activiteiten van de stichting Fruithof. Beleef een seizoensgebonden onderdeel van Dagblad van het Noorden Herfstfair: het Oogstplein!

Halverwege het fairterrein vind je het Oogstplein, een themaplein dat écht uniek is aan de Herfstfair en alleen in deze periode te beleven valt, waar je het oogstseizoen in al haar glorie kan beleven.

Unieke collectie bomen

Ontdek hier deelnemers die met de oogst te maken hebben, zoals de stichting Fruithof. Het terrein dat jaarlijks het decor vormt voor de fair wordt dagelijks beheerd door vrijwilligers van de stichting. De vrijwilligers onderhouden een unieke collectie bomen van ruim 800 verschillende appel, peren- en pruimenrassen. De bomen zijn van de Noordelijke Pomologische Vereniging (NPV). De NPV stelt zich ten doel oude rassen te behouden en te verspreiden. Zo geeft de NPV op het Oogstplein deskundige voorlichting over deze oude appelrassen. Bovendien kunnen meerdere oude appelrassen ter plekke worden geproefd en kun je de oude rassen kopen als geënte rasechte boompjes. Daarnaast kun je op het plein terecht bij Frutis del Campo voor oogstproducten uit de streek en bij firma van Breugel voor prachtige pompoenen.

Fijnproeverij voor jong en oud

Voor de fijnproevers is er ook een proeverij van de Sallandse Cider El Cid. Er worden vier verschillende cidercocktails aangeboden, om uit te proberen en om te kopen. De recepten hiervan zijn op het plein verkrijgbaar. Ook laten vrijwilligers de appelpers draaien. Op de Herfstfair kun je ter plekke je eigen oogst rapen om het vervolgens direct te laten persen. Het sap mag je vervolgens mee naar huis nemen om er later ook nog van te kunnen genieten.

Bekijk ook vooral de deelnemerslijst en ontdek de exposanten van de Herfstfair!

DvhN Lentefair
De Tuinen, Frederiksoord
De Lentefair is het voorjaarsfeest voor jong en oud en staat bekend als een heerlijk dagje uit in het Moederdagweekend. In de fraaie boomgaard komen thema’s als het buitenleven, wonen, mode en lifestyle tot bloei.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram