Locatie

Over De Tuinen

De Tuinen ligt in het hart van de Koloniën van Weldadigheid, Frederiksoord. Een groene omgeving bestaande uit de Tuin zonder Drempels (ook wel bekend als Van Swietentuin), De Fruithof en een Struunpad.

Tuin zonder Drempels

De tuin is een voorbeeld van hoe je op hoge leeftijd of met een beperking toch actief in de tuin bezig kunt zijn. Een inspiratietuin die laat zien dat je ondanks lichamelijke problemen toch nog van een tuin genieten. De voorbeeldtuin heeft een prominente rol gespeeld bij de introductie van aanpassingen en voorzieningen. Zowel in particuliere tuinen als in tuinen bij instellingen voor bejaarden en gehandicapten. De voorbeeldtuin is er niet alleen voor bejaarden en gehandicapten. Maar ook voor het onderwijs, tuinarchitecten, hoveniers en arbeidstherapeuten.

De Fruithof

Wandelend over het fairterrein ontdek je al het moois dat De Fruithof te bieden heeft. Een levend museum in de buitenlucht. Ruim 8 hectare biedt ruimte voor boomgaarden vol (fruit)bomen en bloemen-, bessen- en bottelstruiken. Hiermee behoudt De Fruithof ons cultureel erfgoed en is het tegelijkertijd ook een enorm belangrijke genenbank. Zo vind je er ruim 800 verschillende historische fruitrassen. Rassen die zonder De Fruithof dreigen te verdwijnen. Een unieke collectie, tevens ook de grootste van Europa, ontdek je in de Tuinen.

Adres

De Tuinen Frederiksoord
Majoor van Swietenlaan 1b
8382 CG Frederiksoord
Drenthe

DvhN Lentefair
De Tuinen, Frederiksoord
De Lentefair is het voorjaarsfeest voor jong en oud en staat bekend als een heerlijk dagje uit in het Moederdagweekend. In de fraaie boomgaard komen thema’s als het buitenleven, wonen, mode en lifestyle tot bloei.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram