Locatie

Over De Tuinen

De Stichting Van Swietentuin, Tuin Zonder Drempels beheert in Frederiksoord een voorbeeldtuin. Deze voorbeeldtuin bevat een aantal afdelingen die voor diverse doelgroepen hun mogelijkheden zichtbaar maken.

In de Tuin Zonder Drempels is een afdeling speciaal voor blinden en slechtzienden. In deze tuin is gebruik gemaakt van een tastbare route en brailletaal. Ook is er een speciale afdeling voor mensen die in een rolstoel zitten. Brede paden, verhoogde plantenbakken en plaatsen om te draaien zijn kenmerkend voor deze tuin. En tenslotte is er een afdeling voor mensen die met een stok lopen of die moeilijk kunnen bukken. Bij deze voorbeeldtuin wordt ook gebruik gemaakt van verhoogde plantenbedden en plantenbakken. Deze plantenbedden en plantenbakken zijn hoger dan in de rolstoeltuin.

Het doel van deze voorbeeldtuinen is om voor de diverse doelgroepen tastbare en zichtbare voorbeelden in de werkelijkheid te laten zien. Zo doen mensen ideeën op. Dan kunnen ze ondanks hun lichamelijke problemen toch nog van een tuin genieten. De voorbeeldtuin heeft een prominente rol gespeeld bij de introductie van aanpassingen en voorzieningen. Zowel in particuliere tuinen als in tuinen bij instellingen voor bejaarden en gehandicapten. De voorbeeldtuin is er niet alleen voor bejaarden en gehandicapten. Maar ook voor het onderwijs, tuinarchitecten, hoveniers en arbeidstherapeuten.

Adres

De Tuinen Frederiksoord
Majoor van Swietenlaan 1b
8382 CG Frederiksoord
Drenthe

7 + 8 mei
10.00 - 17.00 uur
De Tuinen Frederiksoord
De Lentefair is een ode aan het buitenseizoen, genietend van elkaars gezelschap in een haast idyllische omgeving van buitenleven, wonen, lifestyle en meer.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram