Programma

Terwijl je over de fair loopt, kom je van alles tegen wat je kunt doen en beleven. Voor sommige activiteiten moet je je van te voren inschrijven, voor andere niet. Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen en schrijf je, waar nodig, in.

Inschrijven voor het picknickarrangement kan tot en met 1 juli 15:00 en voor workshops kan tot en met 4 juli. Eventueel kan je ook bij de kassa van het evenement een workshop boeken, mits er ruimte is. Online verzeker je je van een plek.

Creatief met DITISDIL interieur & Huisenhandgemaakt

Jildou (DITISDIL interieur) en Marlies (Huisenhandgemaakt) houden van DIY’s (do-it-yourselfs), maar niet zo van standaard. Tijdens de Zomerfair kun je namelijk een interieurworkshop bij ze volgen, die net even anders is dan je gewend bent. Wat je gaat maken, is namelijk nog een verrassing! Volgens Jildou en Marlies is ultieme creativiteit: ‘iets dat ontstaat, je eigen draai daaraan geven en recyclen’.

Stap een uurtje in het inspirerende knutselatelier van Jildou en Marlies en kom eruit met een uniek item voor je eigen woning: iets simpels en natuurlijks mét een wauw-factor. Denk bijvoorbeeld aan een wandhanger van een kartonnen doos, een wandkleed met geometrische vormen of een maan met kant uit de kringloop en wolfranjes van oma.

Deelname aan deze workshop is op inschrijving en kost €10,- per persoon. Inschrijven kan tot en met 4 juli. Eventueel kan je ook bij de kassa van het evenement boeken, mits er ruimte is. Online verzeker je je van een plek.

Workshop kamerplanten stekken met Sebraine van PUUR Drents

Voor groentjes of mensen met groene vingers die kamerplanten willen leren stekken in de vorm van hydroponie. Je eigen Urban jungle in huis met planten die groeien in het water. Verzamel alvast bijzondere glazen potjes en Sebraine vertelt je alle tips en tricks om verschillende kamerplanten te vermeerderen en gezond te houden. Je komt van alles te weten over het maken van kopstekken, tussenstekken en het scheuren van kamerplanten.

De workshop is op inschrijving, duurt 45 minuten en kost €10,-. Dit is inclusief heerlijke verse koffie en thee van PUUR Drents en een prachtig keramieken kweekschaaltje plus de geheimen om een eigen avocadoplant te kweken.

De workshop wordt gegeven door Sebraine Meijerink van PUUR Drents.

Inschrijven kan tot en met 4 juli. Eventueel kan je ook bij de kassa van het evenement boeken, mits er ruimte is. Online verzeker je je van een plek.

Zomers picknickarrangement i.s.m. Puur Beleven

Iets speciaals doen met je partner, (schoon)moeder, opa of beste vriend(in)? Dagblad van het Noorden organiseert in samenwerking een zomerse picknick rondom de Zweedse tipitent van Puur Beleven (op het naastgelegen terrein). In een prachtige setting, met fijne muziek op de achtergrond en een mand vol lekkernijen, om in de gezonde buitenlucht van gaan te genieten! Dé ingrediënten voor een middagje onbezorgd genieten!

De picknickmand is gevuld met lekkernijen zoals vers zomerfruit, cupcakes, wraps, sandwiches, toast, bladerdeeghapjes en heerlijke sapjes. Allergieën of vegetarisch? Geef dit even door bij het boeken van het arrangement.

Je kunt op beide fairdagen deelnemen aan de zomerse picknick van 12.00 tot 16.00 uur en de kosten bedragen €16,00 per persoon.

Je kan je hiervoor opgeven tot donderdag 1 juli 15:00 en vol is vol.

Workshopprogramma bij Kristin’s Kruiderij

Kristin komt uit het Noord-Groningse Westernieland en heeft thuis haar eigen kruidentuin. Opgegroeid in de moestuin van haar ouders, is ze gefascineerd geraakt door het kweken, inmaken en verwerken van kruiden. Het is volgens haar een vreugde om met kruiden en weldadige puur natuurlijke ingrediënten je huid te verzorgen. Tijdens de Zomerfair geeft ze korte workshops van 30 minuten waarin je zelf, gemakkelijk, een natuurlijk verzorgingsproduct kunt maken, denk hierbij aan een goudsbloemzalf, deocreme of bodybutter.

Deelname aan een workshop bij Kristin is op inschrijving en kost €10,- per persoon. Inschrijven kan tot en met 4 juli. Eventueel kan je ook bij de kassa van het evenement boeken, mits er ruimte is. Online verzeker je je van een plek.

Plantendokter

Dit is Marjolein Kuipers, eigenaar van De Opfleurist. Ze specialiseert zich in kamerplanten en alles daar omheen. Ze doet voornamelijk locatie inrichting, adviseert over planten en geeft workshops.

Heb je een plantenvraag? Dan kun je tijdens de fair doorlopend terecht bij Marjolein! Dit kan bijvoorbeeld gaan over verandering van bladkleur of de bestrijding van beestjes. Maar ook over de standplaats of waterbehoefte. Ze adviseert ook graag over welke plant bij jouw mate van groene vingers past.

Wanneer je een vraag hebt over één van je huidige planten, dan is het handig om daar goede foto’s van mee te nemen.

De Stekjesbibliotheek

Marjolein van De Opfleurist beheert tijdens de Zomerfair ook de Stekjesbibliotheek. Heb je thuis stekjes die je graag wil ruilen of kwijt wil? Neem deze dan mee naar de fair! Hier kan je je eigen stekjes doneren en er ook wat meenemen om thuis weer op water verder te stekken of op aarde te zetten.

Muzikale klanken van De Hitsklappers en Nicole Wairata

Stefan en Roy vormen samen het muzikale duo De Hitsklappers. Van de jaren 80 tot top40 en ook verzoekjes, niks is deze jongens te gek.

Nicole Wairata komt samen met haar gitarist naar de Zomerfair en verzorgt een heerlijk repertoire aan akoestische klanken.

Vermaak voor de jongste bezoekers

Ouderwetse draaimolen
Bert Wielstra staat ook dit jaar met zijn ouderwetse draaimolen op de Zomerfair. De molen is een eindexamenproject van leerlingen metaalbewerking van de Friese Poort geweest en wordt met de hand aangedreven. Heerlijk nostalgisch!

Zomerspeurtocht over de fair
Zoek, fotografeer en streep af! Verspreid over de fair vind je heerlijke zomerse plaatjes. Als je alle plaatjes hebt kunnen vinden, kun je bij het informatiepunt een verrassing halen! Je ontvangt de speurtocht bij de ingang van de fair.