Programma

Terwijl je over de fair loopt, kom je van alles tegen wat je kunt doen en beleven. Alleen voor de workshop platen stekken moet je je inschrijven, voor andere niet. Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen.

Workshop planten stekken met Sebraine van PUUR Drents en Crazy.plantlady_Tessa

Voor groentjes of mensen met groene vingers die kamerplanten willen leren stekken in de vorm van hydroponie. Je eigen Urban jungle in huis met planten die groeien in het water. Verzamel alvast bijzondere glazen potjes en Sebraine en Tessa vertellen je alle tips en tricks om verschillende kamerplanten te vermeerderen en gezond te houden. Je komt van alles te weten over het maken van kopstekken, tussenstekken en het scheuren van kamerplanten. Bovendien ontdek je alles over het zelf samenstellen van zaai- en stekgrond én het belang van luchtvochtigheid.

De workshop is op inschrijving, duurt 45 minuten en kost €10,- (betaling vindt plaats bij de workshop). Dit is inclusief heerlijke verse koffie en thee van PUUR Drents, een prachtig keramieken kweekschaaltje plus de geheimen om een eigen avocadoplant te kweken.

De workshop wordt gegeven door Tessa van Crazy.plantlady_Tessa en Sebraine Meijerink van PUUR Drents.

Inschrijven kan tot en met 6 mei. Eventueel kan je ook ter plekke boeken, mits er ruimte is. Online verzeker je je van een plek. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Plantenasiel met veel stekjes en tweedekans planten

Op de Lentefair staat tuincentrum ‘t Stekkie met, zoals de naam al doet vermoeden, leuke stekkies. Tuincentrum’ t Stekkie is een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking bij Vanboeijen. In het tuincentrum is een Plantenasiel. Tessa, een werknemer van het tuincentrum heeft dit concept binnen gebracht.

Na het een jaar zelf te hebben gedaan is ze blij dat het nu door deelnemers wordt gedaan, in haar eentje had zij het er veel te druk mee maar planten weg gooien? Dat nooit! “Oud plantje nieuw maken” zei een van de deelnemers kort geleden met een grote glimlach toen er weer een grote partij planten van de kliko werden gered. Die glimlach is goud waard. De planten die een nieuw thuis zoeken worden #tweedekansplanten genoemd en je kunt ze voor een klein prijsje mee nemen. Je kunt ook planten inbrengen. Heb je een plant die je niet meer mooi vindt, bijna dood gaat of te groot is voor je woning? Neem deze gerust mee. Naast planten vind je hier nog veel meer mooie producten, alles gemaakt door deelnemers die wonen en werken bij Vanboeijen!

Ben jij op zoek naar een wat zeldzamere kamerplant?

Dan moet je zeker even bij Crazy.plantlady_Tessa kijken. Verschillende Hoyas, Monstera Variegata, Philodendron Pink of White Princess, zijn enkele voorbeelden van planten die je bij haar kunt vinden! Tessa heeft zichzelf niet voor niets crazy plantlady genoemd. Ze verzamelt (bijzondere) planten en thuis heeft ze ruim 300 staan! Naast planten neemt ze ook haar handgemaakte Crazy plant stakes mee. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de planten van Tessa en haar unieke plant stakes? Je kunt Tessa volgen op Instagram en Facebook. Ben je op zoek naar een specifieke plant, zoek dan even contact met haar want als ze die heeft neemt ze hem graag voor je mee!

Workshop speelgoed maken met Doen en Hout


“Papa, kan ik ook mijn eigen speelgoed maken?” vroeg Charlotte, de dochter van Marco en Gedy. Met deze vraag ontstond het idee voor het familiebedrijf Doen en Hout, waar ze van alles en nog wat maken van edelstenen en hout, zoals hun originele doe-het-zelf-pakketjes. Hiermee wordt niet alleen de motoriek en fantasie van kinderen gestimuleerd, maar maakt Doen en Hout ook haar eigen speelgoed. Tijdens de fair nodigen ze de jongste bezoekers uit om zelf speelgoed te maken.

Speciaal voor kinderen biedt Doen en Hout een workshop om voor €10 zelf een trekker te knutselen. Deelnemen kan ter plekke bij hun stand.

Pianist Myrddin Hammer

Myrddin Hammer is een artiest die vanaf zijn 6e levensjaar al een passie voor piano en pianomuziek ontwikkelde. Hij heeft meerdere concours gewonnen op jonge leeftijd en was finalist van het compositie concours van het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Myrddin Hammer specialiseert zich in klassieke componisten als Chopin, Debussy en Ravel, maar haalt ook inspiratie uit modern klassiek met namen als Ludovico Einaudi, Joep Beving en Chilly Gonzales. Daarnaast heeft hij een grote liefde voor alles wat met hiphop en jazz te maken heeft. 

Muzikaal duo Zala en Chris

Al wandelend over de fair kom je niet alleen de leukste kraampjes tegen, maar kan je ook zomaar middenin een liveconcert belanden. Zo ontdek je Zala en Chris, studenten van het Prins Claus Conservatorium. Het duo laat zich inspireren door jazz en neemt je, vergezeld door hun saxofoon en piano, mee op een muzikale reis.

Magie en illusies met David Globe

Op zijn 15e kwam David vanuit Rusland naar Nederland en omdat hij amper Nederlands of Engels sprak, wendde hij de taal van de magie aan. Een universele taal die door iedereen wordt verstaan en die ongevoelig is voor cultuur of klasse. Dat bevalt David enorm, want hij wordt gelukkig van de bewonderende blikken van zijn omstanders. Studenten en zakenmensen, huisvrouwen en toevallige passanten gingen je voor. Zij zagen David bezig: kaarten vliegen door de ruimte, spullen verdwijnen en worden weer zichtbaar, gedachtes worden gelezen. Ze bleven dagenlang stoeien met één gedachte: Hoe is dit mogelijk?

Speurtocht over de fair

Voor de jongsten onder ons hebben we een leuke activiteit: zoek de letters en ontdek de schat! Tommie de Tomatenpiraat heeft je hulp nodig met zijn speurtocht. Help hem de letters te vinden die verstopt zijn over het terrein. Tommie heeft een aantal aanwijzingen voor je waar je de letters kunt vinden. Als je ze allemaal hebt kunnen vinden, kun je bij het informatiepunt een verrassing ophalen. Je ontvangt de speurtocht bij de ingang van de fair.

13 + 14 mei 2023
10.00 - 17.00 uur
De Tuinen Frederiksoord
De Lentefair trapt traditiegetrouw de voorjaarsperiode af en staat bekend als een heerlijk dagje uit in het Moederdagweekend. In de fraaie boomgaard komen thema’s als het buitenleven, wonen, mode en lifestyle tot bloei.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram