Rondleiding

De Tuinen, de locatie van de Lentefair, geeft plek aan ontelbaar veel historische fruitrassen. Eén van Europa's grootste boomgaarden. Daarnaast beheert de stichting achter de locatie ook een ideeën-/inspiratietuin waar zichtbaar gemaakt wordt hoe je ondanks hoge leeftijd of beperking toch nog actief kan zijn in de tuin: de Tuin Zonder Drempels.

In een aantal voorbeeldtuinen zijn de mogelijkheden voor diverse doelgroepen zichtbaar gemaakt. Bovendien zijn ze constant bezig om de tuin aan te passen aan de eisen van deze tijd. De voorbeeldtuin is er niet alleen voor bejaarden en gehandicapten maar ook voor het onderwijs, tuinarchitecten, hoveniers en arbeidstherapeuten. De tuin heeft een prominente rol gepeeld bij de introductie van aanpassingen en voorzieningen, zowel in particuliere tuinen als in tuinen bij instellingen voor bejaarden en gehandicapten. De vele bezoekers uit binnen- en buitenland hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat de kennis is uitgedragen en in de praktijk is toegepast.

Wil jij de tuinen met eigen ogen bewonderen en meer leren over een toegankelijk tuin? Sluit aan bij een van de rondleidingen.

11 + 12 mei 2024
10.00 - 17.00 uur
De Tuinen, Frederiksoord
De Lentefair is het voorjaarsfeest voor jong en oud en staat bekend als een heerlijk dagje uit in het Moederdagweekend. In de fraaie boomgaard komen thema’s als het buitenleven, wonen, mode en lifestyle tot bloei.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram