Tuin Zonder Drempels

De vrijwilligers van Stichting Van Swietentuin (voorheen Stichting Gehandicaptentuin) verdienen een dikke pluim! Het afgelopen jaar zijn ze namelijk druk bezig geweest met de realisatie van de Tuin Zonder Drempels. Voorheen de Gehandicaptentuin was namelijk aan een grondige renovatie toe.

In 2014  is de stichting al begonnen met de plannen voor de nieuwe tuin. Tuin- en landschapsarchitecte Simone Bakker heeft het ontwerp voor de tuin gemaakt en daarbij rekening gehouden met de breedte van de paden, toegankelijkheid voor rolstoelen en scootmobielen, de prikkeling van zintuigen en meer. Met de voornaamste reden om de tuin voor iedereen zo prettig en toegankelijk mogelijk te maken.

Begin 2016 zijn de vrijwilligers van de Van Swietentuin begonnen met de renovatie van de tuin. De stichting wil de werkzaamheden zo veel mogelijk zelf uitvoeren. Hulp komt van leerlingen van scholen uit de buurt en professionals worden alleen ingeschakeld als dit noodzakelijk is.

De Tuin Zonder Drempels fungeert als voorbeeld- of ideeëntuin voor diverse doelgroepen, omdat iedereen moet kunnen genieten van een tuin. De voorbeeldtuin is niet alleen voor particulieren en instellingen voor bejaarden of gehandicapten, maar ook voor het onderwijs, tuinarchitecten, hoveniers en arbeidstherapeuten. De kennis uit de tuin wordt inmiddels uitgedragen tot ver buiten de grenzen van Nederland en toegepast in de praktijk.

Wilt u de tuin zelf voelen, ruiken, zien en horen? De tuin wordt dit jaar tijdens de LenteFair opengesteld voor publiek. Kijk voor meer informatie op www.gehandicaptentuin.nl.

 

DvhN Lentefair
11 mei: 10.00 - 17.00 uur
12 mei: 11.00 - 17.00 uur
De Tuinen, Frederiksoord
De Lentefair is het voorjaarsfeest voor jong en oud en staat bekend als een heerlijk dagje uit in het Moederdagweekend. In de fraaie boomgaard komen thema’s als het buitenleven, wonen, mode en lifestyle tot bloei.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram