Bezoekinformatie

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de Zomerfair. Staat je vraag of het antwoord er niet tussen? Neem dan via de onderstaande gegevens contact met ons op. 

Hoeveel kosten tickets?

Een regulier ticket aan de kassa kost €8,-.  Het online aanschaffen van een regulier ticket kost €7,-. Kom je na 15.30 uur 's middags op de fair, dan betaal je nog €5,- voor een ticket. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Voor kinderen is (online) reserveren niet noodzakelijk.

Waarom moet ik een aankomsttijd reserveren?

Voor een bezoek is het reserveren van een starttijd gewenst en registreren van contactgegevens verplicht. Dit geldt voor iedereen, ook voor bezoekers met een relatie- of vrijkaart. Eenmaal binnen mag je zolang blijven als je wilt. We doen dit zodat er een limiet gesteld kan worden op het aantal bezoekers per tijdsblok en hiermee de bezoekersstromen gespreid worden over de dag. Bovendien is de informatie cruciaal voor eventueel contactonderzoek.

De aanschaf van tickets voor de Zomerfair wordt per transactie gelimiteerd op twee personen of waar dit afwijkt: een limiet per huishouden. Kinderen tot 12 jaar buiten beschouwing gelaten.

Is het mogelijk om tickets aan de kassa te kopen?

Het is beperkt mogelijk om kaarten aan de kassa te kopen. Dit is alleen mogelijk als de maximaal vastgestelde capaciteit per blok dit toelaat. Het is daarom sterk aan te raden om vooraf een ticket online aan te schaffen.

Kan ik op het evenement pinnen en/of contant betalen?

Aan de kassa van het evenement kunnen entreetickets alleen met de pin betaald worden. De organisatie zelf neemt geen contant geld aan, maar bij onze exposanten is het over het algemeen wel gewoon mogelijk om met contanten te betalen. Het is niet mogelijk om bij de kassa contant geld bij te pinnen, dus neem vooral wat contant geld mee voor in het geval je niet met de pin kan betalen bij de exposanten. 

Bij sommige exposanten kun je dit jaar ook met je telefoon betalen door middel van mobiel betalen of een QR-code.

Wat zijn de openingstijden?

Zaterdag 3 juli: 10.00 - 17.00 uur
Zondag 4 juli: 10.00 - 17.00 uur

Hoe toegankelijk en begaanbaar is het terrein?

Door de grasvelden kunnen De Tuinen van Frederiksoord moeilijker toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. De staat van de grasvelden is sterk afhankelijk van het weer.

Gaat de Zomerfair door?

Zoals breed aangekondigd vindt de fair plaats in het weekend van 3 en 4 juli aanstaande. Daarmee staat de fair twee maanden later dan doorgaans op de agenda, en gaat het eenmalig als Zomerfair door het leven. Dit uitstel heeft echter betrekking op de nog geldende Covid-beperkingen. We koersen onverminderd op een zonnige Zomerfair.

Onjuiste publicatie in Dagblad van het Noorden: 
Enkele weken geleden werden we onaangenaam verrast door de berichtgeving in Dagblad van het Noorden. Het dagblad schreef over de veranderingen die de komende maanden worden doorgevoerd bij NDC mediagroep. In het artikel wordt onder meer gemeld dat de Lentefair in Frederiksoord niet meer op de agenda zou staan. Dit bericht helpen we graag de wereld uit. Hij is onjuist en is door de redactie gerectificeerd.

Is een test of vaccinatie nodig om het evenement te betreden?

Je hoeft je voor Dagblad van het Noorden Zomerfair niet van tevoren te laten testen om toegang te krijgen tot het evenement. Wij zijn een doorstroomlocatie buiten, en dus is een test of vaccinatie niet nodig.

Waar moet ik zijn?

De Tuinen Frederiksoord
Majoor van Swietenlaan 1b
8382 CG Frederiksoord

Meer informatie over de locatie vind je hier.

Hoe kom ik er met het openbaar vervoer?

Neem vanaf hoofdstation Steenwijk buslijn 20 richting Assen. Uitstappen bij halte Beukenlaan, Frederiksoord. Het is ongeveer 1 minuut lopen naar De Tuinen. Kijk voor actuele reisinformatie op www.9292.nl.

Kan ik bij het terrein parkeren?

Jazeker! Of je nu met de auto of fiets komt, in beide gevallen is er voldoende parkeergelegenheid. Als automobilist parkeer je direct voor de fair. Een dagparkeerticket bedraagt €3. De volledige opbrengst van dit parkeerticket komt ten goede aan Stichting Van Swietentuin, Tuin Zonder Drempels in Frederiksoord. Parkeertickets kun je ter plekke halen, aan de uitgang van de fair.

Welke maatregelen worden genomen i.v.m. Covid-19?

Bezoekers worden gespreid toegelaten tot het evenement waarbij de organisatie een maximum capaciteit hanteert. Op het evenement worden de RIVM-richtlijnen strikt in acht genomen. Hygiëne, veilige en ruime looproutes met een gescheiden in- en uitgang, ruime toilet- en terrascapaciteit, en 1,5 meter afstand zijn hierbij leidende principes.

De basisregels voor bezoekers zijn:
– Was je handen
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes
– Schud geen handen
– Was en desinfecteer je handen regelmatig
– Houd tenminste 1,5 meter afstand. Zowel binnen als buiten.

Wat zijn de huisregels?

- Op en rond het evenemententerrein ben je verplicht aanwijzingen op te volgen van de organisatie en haar medewerkers.
- Het is verboden te roken in de gebouwen en tenten.
- De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de producten van haar deelnemers.
- Op gebieden buiten het evenemententerrein geldt 'betreden op eigen risico'.
- Het is verboden op en rond het terrein folders, flyers of andere zaken te verspreiden en/of interviews/ enquêtes af te nemen zonder toestemming van de organisatie.
- Het maken van opnames met professionele beelden/of geluidsapparatuur is niet toegestaan zonder toestemming en accreditatie van de organisatie.
- De organisatie is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of enige vorm van schade aan eigendommen en/of gekochte goederen van de bezoekers.
- De organisatie behoudt zich het recht voor om jassen en tassen te controleren.
- Op het terrein worden beeld- en geluidsopnames gemaakt. Aanwezigen stemmen in met de openbaarmaking hiervan. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
- Het is verboden voor bezoekers jonger dan 18 jaar alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen.
- In situaties waarin de huisregels niet voorzien, beslist de organisatie.

Wordt er beeldmateriaal gemaakt?

De huisfotograaf, de filmspecialist, exposanten en bezoekers: er zijn allerlei mensen die tijdens het evenement foto’s en filmpjes maken. Het kan dus zijn dat je als bezoeker (on)bewust op de foto gezet wordt. Je gaat hiermee akkoord als je het evenement bezoekt. Het foto- en videomateriaal mag door de organisatie en derden vrij gebruikt en gepubliceerd worden. De organisatie kan op geen enkele wijze een vergoeding geven aan de personen die op de foto of film staan. Wil je liever niet op de foto komen? Bij de kassa/het infopunt kun je rode buttons ophalen zodat onze fotografen er gemakkelijk rekening mee kunnen houden. Zie je jezelf alsnog staan en ben je niet blij met de foto? Neem dan even contact met ons op.

Is mijn trouwe viervoeter ook welkom?

Absoluut! Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Wat te doen bij slecht weer?

We hopen van harte dat de zon schijnt in het weekend van 3 en 4 juli. Mocht het toch slecht weer zijn, dan raden we ten zeerste aan om je daarna te kleden, in de vorm van regenkleding of een ponncho. Het is toegestaan om een paraplu mee te brengen. 

Onze Partner:

Contact

050 - 584 4827
Postbus 60 | 9700 MC Groningen
events@ndcmediagroep.nl
De Lentefair wordt georganiseerd door NDC events, onderdeel van NDC mediagroep.
GA IN GESPREK 
homeenvelopephone