Bezoekinformatie

Hoeveel kosten tickets?

Een regulier ticket kost €8,50. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Voor kinderen is (online) reserveren niet noodzakelijk.

Kan ik op het evenement pinnen en/of contant betalen?

Aan de kassa van het evenement kunnen entreetickets alleen met de pin betaald worden. De organisatie zelf neemt geen contant geld aan, maar bij onze exposanten is het over het algemeen wel gewoon mogelijk om met contanten te betalen. Het is niet mogelijk om bij de kassa contant geld bij te pinnen, dus neem vooral wat contant geld mee voor in het geval je niet met de pin kan betalen bij de exposanten. 

Wat zijn de openingstijden?

Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: 10.00 - 17.00 uur

Hoe toegankelijk en begaanbaar is het terrein?

Door de grasvelden kunnen De Tuinen van Frederiksoord moeilijker toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. De staat van de grasvelden is sterk afhankelijk van het weer.

Wat zijn de huisregels?
 • Op en rond het evenemententerrein ben je verplicht aanwijzingen op te volgen van de organisatie en haar medewerkers.
 • Het is verboden te roken in de gebouwen en tenten.
 • De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de producten van haar deelnemers.
 • Op gebieden buiten het evenemententerrein geldt 'betreden op eigen risico'.
 • Het is verboden op en rond het terrein folders, flyers of andere zaken te verspreiden en/of interviews/ enquêtes af te nemen zonder toestemming van de organisatie.
 • Het maken van opnames met professionele beelden/of geluidsapparatuur is niet toegestaan zonder toestemming en accreditatie van de organisatie.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of enige vorm van schade aan eigendommen en/of gekochte goederen van de bezoekers.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om jassen en tassen te controleren.
 • Op het terrein worden beeld- en geluidsopnames gemaakt. Aanwezigen stemmen in met de openbaarmaking hiervan. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 • Het is verboden voor bezoekers jonger dan 18 jaar alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen.
 • In situaties waarin de huisregels niet voorzien, beslist de organisatie.
Waar moet ik zijn?

De Tuinen Frederiksoord
Majoor van Swietenlaan 1b
8382 CG Frederiksoord

Meer informatie over de locatie vind je hier.

Hoe kom ik er met het openbaar vervoer?

Neem vanaf hoofdstation Steenwijk buslijn 20 richting Assen. Uitstappen bij halte Beukenlaan, Frederiksoord. Het is ongeveer 1 minuut lopen naar De Tuinen. Kijk voor actuele reisinformatie op www.9292.nl.

Waar kan ik parkeren?

Je kunt je auto parkeren op twee plekken: direct bij het terrein (beperkte parkeergelegenheid) of ons parkeerterrein op een paar minuten loopafstand. Bij de ingang van de fair zijn speciale invalidenparkeerplaatsen.

Voor het uitrijden heb je wel een parkeerkaart nodig. Een dagparkeerticket bedraagt €3. De volledige opbrengst van dit parkeerticket komt ten goede aan Stichting Van Swietentuin, Tuin Zonder Drempels in Frederiksoord. Parkeertickets kun je ter plekke halen, aan de uitgang van de fair.

Is mijn hond ook welkom?

Absoluut! Viervoeters zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Wat te doen bij slecht weer?

We hopen van harte dat de zon schijnt in het weekend. Mocht het toch slecht weer zijn, dan raden we ten zeerste aan om je daar naar te kleden, in de vorm van regenkleding of een poncho. Het is toegestaan om een paraplu mee te brengen. 

Wordt er beeldmateriaal gemaakt?

De huisfotograaf, de filmspecialist, exposanten en bezoekers: er zijn allerlei mensen die tijdens het evenement foto’s en filmpjes maken. Het kan dus zijn dat je als bezoeker (on)bewust op de foto gezet wordt. Je gaat hiermee akkoord als je het evenement bezoekt. Het foto- en videomateriaal mag door de organisatie en derden vrij gebruikt en gepubliceerd worden. De organisatie kan op geen enkele wijze een vergoeding geven aan de personen die op de foto of film staan. Wil je liever niet op de foto komen? Bij de kassa/het infopunt kun je rode buttons ophalen zodat onze fotografen er gemakkelijk rekening mee kunnen houden. Zie je jezelf alsnog staan en ben je niet blij met de foto? Neem dan even contact met ons op.

13 + 14 mei 2023
10.00 - 17.00 uur
De Tuinen Frederiksoord
De Lentefair trapt traditiegetrouw de voorjaarsperiode af en staat bekend als een heerlijk dagje uit in het Moederdagweekend. In de fraaie boomgaard komen thema’s als het buitenleven, wonen, mode en lifestyle tot bloei.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram