Bezoekinformatie

Hoeveel kosten tickets?

Een regulier ticket kost €9,00. Kinderen tot 12 jaar bezoeken de fair gratis. Voor kinderen is (online) reserveren niet noodzakelijk.

Waar moet ik zijn?

De Tuinen Frederiksoord
Majoor van Swietenlaan 1b
8382 CG Frederiksoord

Meer informatie over de locatie vind je hier.

Wanneer zijn jullie geopend?

We zijn op zaterdag 11 mei open van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 12 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

Let er dus op dat de openingstijd op zondag 11:00 uur is (in verband met de Kolonieloop).

Kan ik op het evenement pinnen en/of contant betalen?

Aan de kassa van het evenement kunnen entreetickets alleen met de pin betaald worden. De organisatie zelf neemt geen contant geld aan, maar bij onze exposanten is het over het algemeen wel gewoon mogelijk om met contanten te betalen. Het is niet mogelijk om bij de kassa contant geld bij te pinnen, dus neem vooral wat contant geld mee voor in het geval je niet met de pin kan betalen bij de exposanten. 

Hoe kom ik naar het evenement?

De Tuinen in Frederiksoord is goed bereikbaar vanuit verschillende richtingen. We raden je aan om live navigatie te gebruiken voor de beste route.

In verband met de Kolonieloop op zondag 12 mei adviseren we je, als je in de ochtend of begin van de middag komt, via Steenwijk of Havelte te rijden.

Hoe kom ik er met het openbaar vervoer?

Neem vanaf hoofdstation Steenwijk buslijn 20 richting Assen. Uitstappen bij halte Beukenlaan, Frederiksoord. Het is ongeveer 1 minuut lopen naar De Tuinen. Kijk voor actuele reisinformatie op www.9292.nl.

Waar kan ik parkeren?

Fietsers kunnen gratis hun fietsen parkeren bij de ingang van de Lentefair.

Je kunt je auto parkeren op verschillende plekken: direct bij het terrein (P1), ons parkeerterrein op een paar minuten loopafstand aan de Vledderweg/Hooiweg (P2) in Frederiksoord of ons parkeerterrein aan de Burgemeester Wijnoldyweg (P3). Bij de ingang van de fair zijn speciale invalidenparkeerplaatsen.

Voor het uitrijden bij P1 en P2 heb je een parkeerkaart nodig. Een dagparkeerticket bedraagt €3. De volledige opbrengst van dit parkeerticket komt ten goede aan Stichting Van Swietentuin, Tuin Zonder Drempels in Frederiksoord. Parkeertickets betaal je bij het uitrijden. Parkeren op P3 is gratis, maar is wel wat verder lopen.

Klik op onderstaande kaart om 'm te vergroten of klik hier voor grote weergave.

Is mijn hond ook welkom?

Absoluut! Viervoeters zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Hoe toegankelijk en begaanbaar is het terrein?

Door de grasvelden kunnen De Tuinen van Frederiksoord moeilijker toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. De staat van de grasvelden is sterk afhankelijk van het weer.

Wat te doen bij slecht weer?

We hopen van harte dat de zon schijnt in het weekend. Mocht het toch slecht weer zijn, dan raden we ten zeerste aan om je daar naar te kleden, in de vorm van regenkleding of een poncho. Het is toegestaan om een paraplu mee te brengen. 

Wordt er beeldmateriaal gemaakt?

De huisfotograaf, de filmspecialist, exposanten en bezoekers: er zijn allerlei mensen die tijdens het evenement foto’s en filmpjes maken. Het kan dus zijn dat je als bezoeker (on)bewust op de foto gezet wordt. Je gaat hiermee akkoord als je het evenement bezoekt. Het foto- en videomateriaal mag door de organisatie en derden vrij gebruikt en gepubliceerd worden. De organisatie kan op geen enkele wijze een vergoeding geven aan de personen die op de foto of film staan. Wil je liever niet op de foto komen? Bij de kassa/het infopunt kun je rode buttons ophalen zodat onze fotografen er gemakkelijk rekening mee kunnen houden. Zie je jezelf alsnog staan en ben je niet blij met de foto? Neem dan even contact met ons op.

Wat zijn de huisregels?
 • Op en rond het evenemententerrein ben je verplicht aanwijzingen op te volgen van de organisatie en haar medewerkers.
 • Het is verboden te roken in de gebouwen en tenten.
 • De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de producten van haar deelnemers.
 • Op gebieden buiten het evenemententerrein geldt 'betreden op eigen risico'.
 • Het is verboden op en rond het terrein folders, flyers of andere zaken te verspreiden en/of interviews/ enquêtes af te nemen zonder toestemming van de organisatie.
 • Het maken van opnames met professionele beelden/of geluidsapparatuur is niet toegestaan zonder toestemming en accreditatie van de organisatie.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of enige vorm van schade aan eigendommen en/of gekochte goederen van de bezoekers.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om jassen en tassen te controleren.
 • Op het terrein worden beeld- en geluidsopnames gemaakt. Aanwezigen stemmen in met de openbaarmaking hiervan. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 • Het is verboden voor bezoekers jonger dan 18 jaar alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen.
 • In situaties waarin de huisregels niet voorzien, beslist de organisatie.
DvhN Lentefair
De Tuinen, Frederiksoord
De Lentefair is het voorjaarsfeest voor jong en oud en staat bekend als een heerlijk dagje uit in het Moederdagweekend. In de fraaie boomgaard komen thema’s als het buitenleven, wonen, mode en lifestyle tot bloei.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram